Bricheţi rumeguş

Materia primă principală pentru producţie o reprezintă deşeurile lemnoase provenite din fabricile de cherestea din zona noastră care sunt colectate, sortate şi după ce sunt uscate sunt brichetate pe o presă mecanică de mare capacitate la o presiune de cca 200 tone.

Ciclul de lucru al liniei începe de la furnizarea rumeguşului umed la transportorul – bandă cu racleţi şi reglarea continuă a vitezei deplasării.

De la alimentatorul – bandă rumeguşul ajunge la separatorul de fracţiuni mai mari unde materia primă este cernută de bucăţile mai mari de lemn şi de pietre. Rumeguşul cernut  este transportat cu ajutorul transportorul melc, la silozul de materie primă umedă cu o capacitate de aprox. 50 m3. Din siloz materia primă ajunge la transportorul – bandă a uscătorului, cu ajutorul transportorul melc cu reglare continuă a vitezei de alimentare care în mod automat dozează rumeguşul umed la uscător, mai repede sau mai încet în funcţie de umiditatea rumeguşului (sistem de comandă complet automatizată prin comandă – controler cu microprocesor.) Materia primă este transportată cu ajutorul transportorul melc, la alt transportor de tip melc, iar gazele de evacuare şi aburii de apă prin intermediul ciclonului unde are loc curăţirea de particule mărunte care sunt conduse în atmosferă.

Rumeguşul uscat de la transportor ajunge la separatorul pneumatic unde are loc separarea impurităţilor cum ar fi pietre, metal, bucăţi de lemn. Din separatorul pneumatic cu ajutorul presiunii, materia primă, prin intermediul separatorului magnetic este furnizată la rafinatorul cu aspirare (moară cu ciocane).

După tocare şi rafinare în fracţiuni corespunzătoare, prin intermediul filtrelor, materia primă ajunge la un siloz cu o capacitate de aprox. 50 m3.

De la siloz rumeguşul este transportat  prin intermediul transportorului melc la maşini de brichetat.

Rezultatul este obţinerea unui combustibil cu un randament extrem de bun.

Astfel pe lângă aspectul economic, utilizate ca şi combustibil solid, brichetele de rumeguş dezvoltă şi un dublu caracter ecologic.

PREŢ TONĂ BRICHETE RUMEGUŞ: 700 RON/tona + TVA

Galerie foto

Comments are closed.