Avantajele centralelor termice pe brichete de rumegus

Unii oameni aleg sa foloseasca brichete de lemn si rumegus in centralele lor termice. Unii oameni cred ca este mai convenabil sa folosesti brichete de lemn si rumegus, pe cand altii le folosesc doar datorita faptului ca sunt mai usor de depozitat. Poti afla mai multe despre avantajele folosirii brichetelor de lemn si rumegus citind acest articol.

Brichetele de lemn de cele mai multe ori sunt facute din lemn de pin, lemn de stejar si cherestea de fag. Lemnul din brichete este deobicei alcatuit din resturi din industria lemnului si a mobilei.

Cum sunt facute brichetele de lemn?

Brichetele de lemn sunt realizate din resturi de lemn ce au fost presate la presiuni foarte mari de masinarii, ce ulterior dau forma lemnului presat.

Cand lemnul se afla sub presiune mare, lignina, ce functioneaza ca liant este eliberata. Cateodata este folosit si lipiciul in productia brichetelor de lemn.

Valoarea calitativa si de incalzire poate varia depinzand cat de tare este presiunea de pe brichetele de lemn si ce tip de lemn a fost folosit in productie. Aceste lucruri determina cat de mult vor arde brichetele de lemn si cat de multa caldura vei obtine.

3 avantaje a folosirii brichetelor de lemn

Exista cateva avantaje cand vine vorba de brichete de lemn, comparat cu lemnul obisnuit pentru foc.

Combustie

Lemnul obisnuit contine in mod natural umiditate, scoarta, noduri si rasina, ce oiate face arderea neuniforma si dificil de controlat, pe cand brichetele de lemn (datorita compresiei tari) ard constant, incet, intr-o maniera controlabila din suprafata acestora.

Continut de umiditate

Continutul de umiditate din brichetele de lemn este foarte scazut, deobicei intre 6-8%. Brichetle vor elibera mai multa energie pe kilogram decat lemnul de foc obisnuit (ce contine 18% umiditate) asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi daca brichetel de lemn pe care le-ai cumparat sunt destul de uscate pentru a aprinde focul.

Masa de combustibil solid a brichetelor de lemn

Este usor pentru tine ca si consumator sa iti dai seama cat de mult combusitibil vei primi cand cumperi brichete de lemn, datorita faptului ca brichetele sunt vandute la greutate. Brichetele sunt usor de stivuit, de aceea masa de combusitibil solid este de 1.0.

Lemnul de foc obisnuit este de cele mai multe ori vandut la metru cub sau masina, in care atat lemnul de foc cat si aerul sunt incluse in masuratori. Masa solida de combusitibil a lemnului de foc vandut la ster, este de 0.7 , ceea ce inseamna ca 70% este lemn si 30% aer.

Brichetele de lemn si considerentele de mediu

Brichetele de lemn contin dioxid de carbon neutru. Cand aprinzi focul cu brichete de lemn, cantitatea de dioxid de carbon emis nu este mai mare decat cantitatea de lemn in brichetele de lemn absorbita cand inca este un copac. In acelasi timp, este un avantaj pentru natura ca brichetele sunt un biprodus al industriei lemnului.

In comparatie, brichetele de lemn ard mai curat decat lemnul de foc obisnuit conform unui studiu.

Alege brichete de lemn si rumegus de calitate inalta

Cand alegi sa aprinzi focul din centrala cu brichete de lemn si rumegus trebuie sa fii atent la calitatea brichetelor. Unele se sfarma mai usor, asta insemnand ca trebuie sa cureti atat centrala cat si locul in care o ai destul de des.

Alte brichete emit un miros chimic cand ard. Acest lucru ar putea insemna ca brichetele sunt facute cu lemn din industria mobilei, insemnand ca exista un risc ca lemnul sa contina fibrolemnoase de denistate medie sau melamina. De aceea este important sa stii de unde vine lemnul din care sunt facute brichetle tale inainte de a le folosi.

Comments are closed.